top of page

Yin, juist in de lente (online workshop 24 april)

In de afgelopen weken voelt het alsof ik letterlijk uit het donker van de aarde kroop, de stilte van de winter achter me latend. De lente in! Het perfecte moment om te verhuizen (ik ben gaan samenwonen!) en spulletjes achter te laten waar ik niet meer blij van werd. Ook mijn lichaam had behoefte aan opruiming: ik heb een detox gedaan waarna ik rust in mijn buik en veel meer energie heb. Nu merk ik dat ik vooral behoefte heb aan beweging (wandelen, hardlopen, flow yoga) en tegelijkertijd een nauwe connectie wil houden met de stilte en rust die ik ook altijd in mij kan voelen. Daarom blijft Yin yoga voor mij, juist in de meer 'outgoing' seizoenen, van grote waarde.


Hoe is het bij jou? Misschien merk je dat je wat minder energie hebt en dat je lijf anders reageert dan normaal. Of je barst van de energie en de plannen en vind het lastig om je energie te begrenzen. Elke seizoensovergang is een mooi moment om extra aandacht aan je lijf te besteden. Wat ervaar je? Waar heb je behoefte aan?


Op maandag 24 april geef ik een Online Yin Yoga les die je vanuit je eigen huis kunt meedoen. Een heerlijke online Yin Yoga les in de avond, een cadeautje voor jezelf. Kies een knus en rustig plekje voor jezelf op een rustige plek in huis. Pak een kop thee, steek een kaarsje aan en laat je lijf verzachten in deze speciale les die als een voorjaarsschoonmaak voor jou gaat werken.


De les is gericht op houdingen die de galblaas-, lever-, maag- en miltmeridiaan stimuleren. Dit zijn de energiebanen die in de lente mogelijk minder vrij stromen (behorend tot het element 'hout' en 'aarde' en kunnen je helpen deze seizoentransitie soepeler te doorlopen.


Ook maken we in de les gebruik van tennisballen om ons bindweefsel op andere manieren te stimuleren.


Als je je vóór 18 april inschrijft krijg je van mij een cadeautje thuisgestuurd die je tijdens de les kunt gebruiken (hint: het ruikt lekker...)


Tot snel!


Liefs, Marieke


Ps. meer ontdekken over hoe je in nauw contact met je lijf kunt leven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de startpagina.


Aanmelden voor de les op 24 april kan hier.


55 weergaven

Comments


bottom of page